Подстригване на вежди - Заслужава ли си и Как се Прави?

Подстригване на вежди - Заслужава ли си и Как се Прави?

Перфектно оформените вежди допринасят за хармонията на цялото лице. Ето защо сме толкова нетърпеливи да им придадем хубава форма. Съществуват много методи за оформяне на веждите. Една от популярните тенденции е подстригването им с бръснач за вежди - електрически или ръчен. Запознати ли сте с този инструмент? Тук ще ви обясним какво представлява бръсначът за вежди, как да го използвате и дали наистина може да замени пинсетата?

Какво представлява подстригването на веждите?

Подстригването означава регулиране на дължината на нежеланите косъмчета на веждите. То се различава от пинсетата, тъй като не премахва целия косъм - фоликулът остава недокоснат под повърхността на кожата. Тримерът ги подстригва нежно, без да изпитвате дискомфорта, който изпитвате при скубане. Тримерите за вежди са предназначени както за мъже, така и за жени, и могат да се използват и за премахване на окосмяването по лицето (брада и мустаци) и за оформяне на бакенбарди.

Какво представлява тримерът за вежди?

Подрязването на веждите най-често се извършва с бръснач за вежди. Това е много удобен инструмент за оформяне на веждите, който осигурява желаната форма на извивките. Тримерът за вежди представлява малка и тънка самобръсначка с дръжка и острие. Тя ви позволява бързо и лесно да бръснете и подстригвате косъмчетата на малки участъци от кожата.

Как функционира тримерът за вежди?

Тримерът е чудесен начин за лесно и бързо поддържане на окосмяването по лицето (не само на веждите). Тримерът ви позволява да се отървете от отделни косъмчета, да изравните цялата линия на веждите, да подстрижете само избрани зони (най-често подстригваме вътрешния край на веждите и зоната между веждите) и да подобрите формата им.

Бръснач за вежди или пинсета - кое да изберем?

Трябва да имате предвид, че въпреки че бръсначът за вежди е много удобен и практичен, той не може да замени пинсетата. Инструментът се оказва полезен за дребни корекции във формата на веждите или за очертаване на техните линии. Той също така ви позволява да изравните дължината на косъмчетата на веждите и бързо да отстраните упоритите косъмчета, които продължават да се появяват отново. Този уред обаче има много нетраен ефект и той се задържа до 3 дни, тъй като подрязаните косъмчета започват да растат отново и да се виждат. Ето защо, за да постигнете по-дълготраен ефект, си струва да инвестирате в добра пинсета, с която да изскубвате косъмчетата, растящи извън линията на веждите - със сигурност няма да ви липсват!

Не забравяйте!
Тримерите за вежди имат своите ограничения. По-добре е да ги използвате само за деликатни корекции на веждите, а не за създаване на нова форма на веждите. Прекалената намеса в този случай може да доведе до големи поразии. Най-добре е да ги използвате, когато веждите се нуждаят само от незначителни корекции.

С какво да подстригваме веждите? Тример, ножица или епилатор за вежди?

Изборът на инструменти за подстригване на вежди е наистина голям. Ако веждите ви са прекалено гъсти, дълги или непокорни, можете да ги укротите и оформите с ножичка или с най-популярния и удобен инструмент - бръснач за вежди, който се предлага в много варианти и модели. За премахване на упорити косъмчета много хора се обръщат и към традиционния лазерен епилатор, ако той е снабден със специален накрайник за премахване на окосмяването по лицето.

1. Епилатор за вежди - струва ли си?

Той върши работа, ако искате да премахнете единични и упорити косъмчета от веждите, но не е много полезен за подстригване и оформяне на веждите. Малкият накрайник улеснява процедурата и насочва лазерния лъч към желаната област - просто го притиснете към кожата и сте готови. Лазерният епилатор за вежди не е напълно безболезнен, тъй като унищожава косъма с корена - фоликула. Трябва да го имате предвид и да използвате инструмента с повишено внимание.

2. Ножички за вежди - струва ли си да посегнете към тях?

Те са доста малки и удобни и имат по-къси остриета, което ги прави лесни за маневриране около веждите. Ножичките за вежди са леко извити в края си, за да се улесни държането им успоредно на кожата и подрязването на косъмчетата дори на малък участък от веждата. Често те са снабдени с малък, свалящ се гребен, който позволява разресване на веждите, докато ги подстригвате. Гребенчето също така задържа косъмчетата на място, като предотвратява тяхното движение по време на процедурата. Подстригването на веждите с ножица е много лесно - просто подстрижете краищата, като се уверите, че косъмчетата са отрязани равномерно. Подрязването на вежди с ножица обаче не е много популярно - те не са толкова прецизни, колкото бръснача, и може да се окажат трудни за използване при гъсти вежди. Без практика и умения можете случайно да се нараните и да развалите формата на веждите си.

3. Бръснач за вежди - как да го използваме и какви резултати дава?

Как да използвате тример за вежди? Просто е! Достатъчно е внимателно да притиснете острието към кожата и бавно да го движите в посока, обратна на растежа на косъма. Ако не знаете как да постигнете идеалната форма на веждите, докато ги подстригвате, можете да се снабдите със специален накрайник, за да определите формата на веждите, която съответства на лицето ви. Можете също така да опитате картографиране на веждите с помощта на пръчка или конец.

Ако подрязвате само частта от веждите близо до вътрешния ъгъл на окото, повдигнете внимателно косъмчетата и ги подрежете така, че да излизат извън горната линия на веждите с 1,5-2 мм: просто срешете веждите и подрежете косъмчетата, които излизат извън линията. Подстриганите вежди изглеждат по-естествено и оформянето им е много по-лесно. След процедурата по подрязване е добре да втриете малко натурално масло във веждите, за да омекотите косъмчетата.

Подрязване на вежди - повече информация

  1. Подрязаните косъмчета на веждите израстват със същата дебелина по цялата си дължина. За някои подобен ефект е неприемлив, но има и много привърженици на такъв резултат. За притежателите на редки и тънки вежди косъмчетата на веждите с еднаква дебелина по цялата дължина създават ефекта на обемни, смели и правилно очертани вежди.
  2. Оформяйте веждите си не повече от 3 пъти седмично, за да не нарушавате тяхната форма и симетрия. Това също така ви предпазва от прекалено късото им подрязване.
  3. Не забравяйте да поддържате правилната симетрия на веждите си - подстригвайте ги така, че да изглеждат еднакви.
  4. Не е необходимо да подрязвате всичките косъмчета - понякога е необходимо да подрежете само най-дългите.
  5. Мястото, където подрязвате веждите си, трябва да е добре осветено. Това ви гарантира, че ще можете да отрежете косъмчетата до желаната дължина.
  6. Не забравяйте да поддържате правилна хигиена, докато използвате бръснач. Ако използвате електрическа машинка за подстригване, е важно често да сменяте острието. Ръчната машинка за подстригване функционира като самобръсначка за еднократна употреба: тя трябва да се сменя на всеки няколко употреби.
  7. След като подстрижете веждите си, добра практика е да ги разресвате с четчица, докато свикнат с новата си форма.

Тример за вежди - видове

  • Ръчен тример за вежди

Ръчният тример за вежди прилича на малка самобръсначка за еднократна употреба, но с различна форма. Удобната, малка дръжка и правилно оформеното острие ви позволяват бързо да обръснете нежеланите косъмчета на веждите, дори и най-късите. Основното предимство на ръчния тример за вежди е ниската му цена, подобна на тази на обикновена самобръсначка за еднократна употреба. Въпреки това трябва да имате предвид, че той изисква честа подмяна, по хигиенни причини и защото остриетата бързо губят остротата си.

  • Електрически тример за вежди

Алтернатива на еднократните тримери за вежди. Те са много популярни и по-прецизни: остриетата им не докосват кожата, което ги прави по-безопасни за използване. Електрическите тримери често са многофункционални: те имат няколко сменяеми накрайника, което ни позволява да подстригваме не само веждите, но и другите части на лицето около ушите, мустаците, бакенбардите и дори космите в носа. Много от тях позволяват подстригване на косъмчетата до дължина по наш избор. Електрическата машинка за подстригване на вежди може да се захранва с батерии или да се зарежда традиционно. Тя създава наистина големи възможности за прецизно оформяне на веждите.

  • Подстригани вежди - как да поддържаме ефекта?

Подрязаните с бръснач вежди изглеждат ефектно, но понякога губят формата си още на следващия ден, което разваля желания ефект. Ако искате сресаните и подстригани арки да изглеждат перфектно дълго време, трябва да опитате ламинирането на вежди! Тази процедура е също толкова лесна и може успешно да се извърши в домашни условия. Тя може да бъде извършена и от всеки квалифициран козметик. Процедурата за ламиниране гарантира, че веждите ви ще запазят перфектната си форма не за ден или два, а за много седмици!

Колко често трябва да подстригвам веждите си?

Цялата процедура по подстригване на веждите не отнема много време: между 5 и 15 минути. Веждите ви ще пораснат отново в рамките на 3 седмици, така че трябва да повтаряте тази процедура доста често. Много хора твърдят, че веждите трябва да се подрязват на всеки 2-3 дни, тъй като те израстват много бързо и стават видими.

Как да си купите добър тример за вежди?

За да си купите добър тример, е важно да обърнете внимание на неговия дизайн, по-конкретно на формата и цената на модела, броя на накрайниците, захранването (батерии или в електрическата мрежа) и качеството на материалите, използвани от производителя. Тримерите с остриета от неръждаема стомана са най-добрият избор. Дръжката може да бъде изработена от висококачествена пластмаса - това прави тримера по-лек, което може да подобри комфорта ви.

Напишете коментар. Той ще бъде публикуван, щом бъде одобрен от модератор.
Политика за поверителност

Нашият уебсайт използва "бисквитки", както и "бисквитки" на трети страни, за да използва външни инструменти. В случай че потребителят не даде съгласието си, се използват само основните бисквитки. Можете да промените настройките в браузъра си по всяко време. Предоставяте ли съгласието си за използване на всички бисквитки?

Политика за поверителност