Начини за елиминиране на увисналите вежди

Начини за елиминиране на увисналите вежди

Провисналите вежди са често срещан симптом на стареенето на кожата, която с времето губи своята еластичност и гъвкавост. Висящите вежди обикновено вървят ръка за ръка с увисналите клепачи, образувайки видима кожна гънка, която не изглежда много естетически. За щастие има много начини за справяне с увисналите вежди. Научете повече за тях!

Какви са причините за увисналите вежди?

Много хора в зряла възраст се борят с проблема с увисналите вежди, тъй като основната причина за това е загубата на гъвкавост и еластичност, както и отслабването на мускулите и колагеновите влакна. Това е резултат от стареенето на кожата, което за съжаление е неизбежно. От друга страна, увисналите вежди само от едната страна на лицето могат да бъдат симптом за проблеми с лицевите нерви и мускули. Съществуват още много фактори, които допринасят за образуването на провиснали вежди.

Спуснати клепачи - птоза

Птозата е състояние, при което горният клепач се спуска. То може да е обусловено от нараняване, увреждане на нервите, които контролират мускулите на клепачите, и разтегнати или слаби мускули. Птозата не се лекува с фармакологична терапия или рехабилитация, но блеферопластиката е в състояние да я премахне. Струва си да се знае, че птозата не е само естетически въпрос - тя може да причини стесняване на клепачите и да доведе до закриване или блокиране на зеницата. Това от своя страна може да повлияе на зрението и зрителното поле. Хората, страдащи от птоза, често чувстват зрителна умора, дискомфорт в клепачите и главоболие. Блеферопластиката може да възстанови комфорта и спокойствието на живот.

Провиснали вежди и черти на лицето

Знаете ли, че увисналите вежди могат да бъдат не само причина за тревоги и притеснения, но и да доведат до физически последствия? Споменатите по-горе зрителна умора и хроничен дискомфорт могат да предизвикат неудовлетвореност. Видът на веждите оказва огромно влияние върху общия вид на лицето. Провисналите вежди водят до увиснали клепачи, които оптически намаляват размера на очите, което има отрицателен ефект върху лицето. За съжаление хората, страдащи от увиснали вежди и клепачи, изглеждат уморени и много по-възрастни, отколкото в действителност. Ето защо си струва да се обмисли процедура за повдигане на веждите, тъй като тя може да възстанови младия вид на лицето. В ежедневието гримът може да бъде полезен, за което са следващите части на статията.

Как да премахнем увисналите вежди?

1. Домашни лекове срещу увиснали вежди

Може ли проблемът с увисналите вежди да бъде излекуван с домашни средства? Несъмнено можете да действате превантивно и да укрепите мускулите в тази област на лицето. Превантивните мерки все още се подценяват от хората, въпреки че биха могли видимо да укрепят кожата с активни съставки, които потискат процесите на стареене и на свой ред проблема с увисналата кожа над клепача. Упражненията на лицевата мускулатура също са изключително полезни - правете ги по няколко минути всеки ден и те ще донесат изненадващи резултати. Помислете за деликатно масажиране на кожата, за да стимулирате микроциркулацията и да подсилите синтеза на колаген. Можете да го правите с ръце, със специален масажор или с камък гуа-ша. Имайте предвид, че слънчевата радиация оказва влияние и върху кожата, тъй като води до фотостареене на кожата. Не се излагайте прекомерно на слънчевите лъчи и не забравяйте да предпазвате кожата със слънцезащитни продукти с висок SPF.

Важно!
Колкото по-рано започнете да обръщате внимание на грижата за кожата около очите и веждите, толкова повече забавяте процесите й на стареене. Пропадането на клепачите е по-малко вероятно за тези, които започнат да използват правилните продукти по подходящ начин, съчетани с нежни масажи.

Отпускане на клепачите - упражнения, йога за лице
Подкожните мускули са отговорни за увисването на веждите, така че е изключително важно да ги тренирате! Това, което върши отлична работа, са йогата за лице и редица специално разработени упражнения, които подобряват еластичността на кожата и контура на лицето.

2. Процедури от естетичната медицина за увиснали вежди

  • Ботулинов токсин

Ботулиновият токсин, наречен ботокс, потиска нервно-мускулната трансмисия, която отслабва определени лицеви мускули. Това води до изглаждане на бръчките и стягане на кожата. Той е в състояние да коригира и увисналите клепачи. За целта лекарят вкарва ботокс в областта на челото и слепоочията. Процедурата е бърза, безболезнена и неинвазивна. Само след седмица след процедурата веждите са видимо повдигнати, а ефектът продължава до 6 месеца.

  • Конци APTOS - повдигане без скалпел

Процедурата включва поставяне на конци в меките тъкани, което ще стимулира производството на колагенови влакна, еластин и хиалуронова киселина. Те се разтварят, но видът на повдигнатите вежди остава. Резултатите са видими веднага след процедурата и могат да продължат от 18 до 24 месеца.

  • Радиочестотно стягане на кожата, радиочестотно третиране

Електромагнитните вълни загряват дълбокия слой на кожата и стимулират регенерацията ѝ, тъй като топлината компресира колагеновите влакна и стимулира образуването на нови. Лечението причинява умишлено увреждане на тъканта, за да я принуди да се самовъзстанови. Ефектът е повдигане на веждите и клепачите. Препоръчително е да се връщате за поддържаща процедура от 3 до 6 пъти.

  • Повдигане на вежди с HIFU

HIFU (високоинтензивен фокусиран ултразвук) е неинвазивно лечение, което стяга и изглажда кожата. То отнема от 15 до 40 минути. HIFU действа чрез подаване на ултразвукова енергия в дълбоките слоеве на кожата. Процедурата повишава температурата на кожните тъкани до 65-75 градуса по Целзий, като предизвиква умишлени микроувреждания и форсира естествения оздравителен процес - синтеза на колаген. Това води до трайно стягане на кожата и намаляване на бръчките и отпускането ѝ. Кожата непрекъснато се регенерира и се повишава нейното опъване - само една процедура ви позволява да премахнете бръчките и увисналите клепачи.

  • Хиалуронова киселина за увиснали клепачи

Една от най-разпространените процедури за увиснали клепачи е поставянето на некръстосана хиалуронова киселина под кожата. Значително се подобряват плътността, еластичността и нивата на хидратация на кожата. Хиалуроновата киселина запълва зоните с липса на стегнатост, където подкожните тъкани са се изместили. Огромното предимство на процедурата е, че е съвместима с химическата структура на човешката кожа и е възможно ефектът да продължи повече от година.

  • Провиснали вежди и блефаропластика

Блефаропластиката е инвазивно лечение за коригиране на увисналата кожа. То включва извършване на разрез в гънката на горния клепач. Премахва се излишъкът от увиснала кожа и мастна тъкан, след което раната се запечатва с много тънки шевове, така че белегът е почти незабележим.

  • Грим за увиснали клепачи

За да сведете до минимум ефекта от увисналите клепачи, си струва да се научите как да ги гримирате, така че да не са толкова видими. Този вид грим оптически ще повдигне клепача и ще направи окото да изглежда по-голямо.

Тук е важно заиграването със светлината и сянката: използвайте по-тъмен нюанс във вътрешния ъгъл на окото и нанесете по-светъл в средната част и във вътрешния ъгъл. Ефект на уголемено око може да се постигне и чрез използване на матова, много светла, бежова пудра точно под веждата. Не забравяйте, че долният край на веждата трябва да е силно подчертан. Можете да направите това с молив или писалка за вежди, но най-дълготрайният ефект може да се постигне с пластична помада.

Дългите, обемни мигли ще бъдат ваш съюзник, когато се опитвате да прикриете увисналите клепачи, тъй като те отклоняват вниманието от клепачите.

Грим за увиснали клепачи - стъпка по стъпка

Грим за увиснали клепачи - стъпка 1

Нанесете качествена основа за сенки за очи или праймер върху целия клепач и над него. Можете да използвате и коректор.

Грим за увиснали клепачи - стъпка 2

Вземете: 2-3 нюанса, единият от които е доста тъмен, другият среден, а третият - много светъл. Нанесете най-тъмния във вътрешния ъгъл на окото, а втория - в зоната, която искате оптически да увеличите. След това използвайте най-светлия нюанс под веждата и във вътрешния ъгъл. Това ще придаде още по-голяма дефиниция и дълбочина на окото.

Грим за увиснали клепачи - стъпка 3

Гримът ще изглежда по-прецизен, ако използвате бял или бежов молив и го нанесете по долния ръб на окото.

Грим за увиснали клепачи - стъпка 4

Нанесете спирала на миглите си или използвайте екстеншъни - не забравяйте, че колкото по-дълги и гъсти са те, толкова по-добре ще отклонят вниманието от клепачите.

Не забравяйте за външния вид на веждите си

Струва си да запомните, че крайният резултат от грима ви се обуславя не само от грима на очите. Начинът, по който изглеждат веждите ви, също е от решаващо значение - те трябва да са добре поддържани, обгрижвани и правилно оформени. Симетричните, спретнати вежди карат окото да изглежда по-голямо, отколкото е в действителност. Правилната форма ви позволява да очертаете арката с помощта на хайлайтър. Имайте предвид, че новопоявилите се косъмчета са особено забележими, ако имате увиснали клепачи, тъй като те загрозяват лицето с присъствието си и създават впечатление за натежал поглед.

Провиснали клепачи - кремове

Знаете ли, че можете да предотвратите ефекта на увисналите клепачи с помощта на правилните грижи и козметични продукти? Започнете да прилагате правилно кремове за очи още от ранна възраст. Имайте предвид, че продуктите трябва да бъдат подбрани съобразно възрастта ви и че трябва да ви осигуряват подходящи нива на хидратация. Препоръчително е те да съдържат голямо количество хиалуронова киселина. Нанасяйте продуктите, като започнете от вътрешния ъгъл. Направете път към външния край, като втривате кожата нежно с кръгови движения. Правилното нанасяне може да се съчетае с масаж - един такава рутина трябва да бъде съществен елемент от ежедневната ви грижа за кожата.

Напишете коментар. Той ще бъде публикуван, щом бъде одобрен от модератор.
Политика за поверителност

Нашият уебсайт използва "бисквитки", както и "бисквитки" на трети страни, за да използва външни инструменти. В случай че потребителят не даде съгласието си, се използват само основните бисквитки. Можете да промените настройките в браузъра си по всяко време. Предоставяте ли съгласието си за използване на всички бисквитки?

Политика за поверителност