Грим за вежди за топли и студени оттенъци на цвета на кожата

Топъл или хладен? Как да определим своите полутонове?

Тайната на съвършения грим на веждите се крие не само в качествената козметика, но и в добре подбраната цветова гама, която съответства на тена и типа кожа. Как да определите своя нюанс и да изберете правилните продукти за вежди? Топъл, студен или неутрален цвят притежавате? Нека разберем!

Защо е полезно да знаете своя нюанс на кожата?

Случвало ли ви се е да си купите помада за вежди, която изглежда добре в контейнера, но има странен оранжевеещ цвят, който изобщо не ви подхожда? Възможно е причината да е в това, че продуктът не съответства на цветовия нюанс на кожата ви. Много е вероятно кожата ви да е с хладен оттенък, а продуктът да е с топли нюанси и затова гримът да не е изглеждал хармонично.

Познавайки типа на кожата си, можете да намерите допълващи се цветове в грима, за да подсилите визията си. Това се отнася не само за грима, но и за избора на дрехи, както и за цялостния ви облик. Изключително важно е да разберете полутоновете на кожата си, за да изберете правилно продуктите за грим. Как да откриете цветовия нюанс на кожата си, а също и да се заиграете с грима така, че да ви е от полза? Какви са подтоновете на кожата ви?

Видове цветове на кожата спрямо грима за вежди

За да изглежда гримът ви естествен и нюансите на козметичните продукти за вежди да образуват едно цяло, трябва да ги изберете съответно тена си. Съществуват 3 типа: топъл, студен и неутрален, наричан понякога и смесен. Как да разпознаем топлите и студените подтонове? Може да е малко трудно и да не е ясно дали в кожата ви преобладават топли или хладни нюанси. За щастие има няколко метода, които помагат за по-доброто опознаване на основните полутонове!

Топъл или хладен? Как да определим своите полутонове?

Съществуват няколко вида полутонове на кожата - всеки от тях има характерни особености, които са полезни при избора на козметични продукти. Как да определите какъв тип кожа притежавате? Съществуват много начини, но ето кои са доказано най-ефективните. Разберете дали имате хладен, неутрален или топъл полутон на кожата!

1. Топли или студени полутонове: златист или сребрист?

Най-простият метод да научите какъв нюанс има кожата ви е да проследите как реагира кожата ви на хладни или топли тонове. Използването на златни или сребърни бижута и сравняването на начина, по който те изглеждат на фона на кожата ви, е чудесен начин да определите вашия подтон. Имайте предвид, че не трябва да носите грим, докато правите това. Най-добре е да направите този тест на ярка, естествена светлина, например до прозорец. Съветваме ви да направите няколко снимки за сравнение. Вгледайте се внимателно в тена на лицето и цвета на очите си - дали те хармонират със сребърни (студени) или златни (топли) бижута? В кой цвят изглежда най-добре вашият тен? Ако среброто подчертава вашите несъвършенства и недостатъци - кожата изглежда уморена, торбичките на очите са по-видими - тогава студените тонове вероятно не са за вас.

2. Топли или студени полутонове: анализ на тена на кожата

Внимателното наблюдение на кожата ви може да ви покаже какви са вашите полутонове - топъл или студен тип кожа. Лицето с хладен тон е порцеланово, с розови, червени или лилави оттенъци. Когато става въпрос за топли подтонове, помислете за златисти, жълти, светлокафяви или прасковени нюанси. Кожата, която съдържа оранжеви тонове, е топла, докато кожата със синкави пигменти - хладна.

3. Топли или студени полутонове: цветът на вашите вени

Зелени или сини са те? Зелените вени, които се появяват по кожата ви, означават, че имате топъл цвят. Ако по китките ви се виждат сини вени - то имате хладен оттенък. Важно е да ги наблюдавате, докато стоите до прозорец. Ако виждате смесица от двете или не сте сигурни, вероятно сте неутрални.

4. Тест за кожен полутон спрямо грим

Чудесен начин да определите типа на кожата си е да се гримирате по два начина. Използвайте пудра с топъл оттенък на едната буза (прасковена, коралова, оранжева), а на другата - розова с хладен оттенък. Седнете до прозореца на ярка дневна светлина и вижте кой нюанс се слива с кожата и изглежда по-благоприятно, озарява и придава здравословен сияен цвят. Разбира се, ако изглеждате по-добре с руж в топъл тон, значи имате топъл цвят, а ако розовото в хладен тон подчертава красотата ви, вероятно сте с по-студен цвят.

Подобен тест може да се направи и с червилата: използвайте продукт в цвят фуксия, светло перлено розово или червено, в който преобладават сините тонове. Вържете косата си, направете снимка, след това отстранете грима си и повторете процеса с прасковено, топло телесно или кафяво червило. Направете още една снимка при същото осветление и я сравнете с другата.

5. Съпоставете се с известна личност

Вдъхновете се от известните личности! Техните тоалети и грим визии често се анализират от гримьорите в списанията. Намерете филмова звезда или певица, която има тен, подобен на вашия, и прочетете какво казват специалистите за нея. Дали човекът, за когото си мислите, е описан като човек с хладен или топъл тип кожа? Например Софи Марсо е с топъл есенен тон, Летисия Каста е с топъл пролетен, Клеманс Поези е с хладен летен, а Одри Тауту - с хладен зимен.

Типове тен: сезонни тонове на кожата

Тъй като споменахме есенните и пролетните типове кожа, време е за обяснение. Сезонните типове кожа също помагат за определяне на "температурата" на кожата ви, а най-разпространената класификация е четирисезонният цветови анализ. Основното разделение на гореспоменатите типове кожа изглежда по следния начин:

  • Пролет - светъл, топъл
  • Лято - светъл, хладен
  • Есен - наситен, топъл
  • Зима - наситен, хладен

Запомнете!

Сезонната класификация на типа кожа е полезна, но е много обобщена. Съществуват много подтипове, които попадат в 12 цветови типа в различни тонове. Нещо повече, има хора, които имат смесен (неутрален) тип кожа, така че за тях са подходящи както топлите, така и студените тонове. Това ни подсказва, че всички сме много различни един от друг: кожата, както и цветовете на косата и веждите, са индивидуални дадености - твърде сложно е да определим ясно типа красота и да го вместим в определени строги рамки. Разнообразието е нещо красиво!

Хладен тип кожа

  • Лято - хладен, млечен тен с розови и бежови тонове. Ясни сини, зелени, лешникови или светлокафяви очи. Коса: светло руса, пепелява, платинена или светлокафява. Кожата лесно загаря и след няколко дни придобива по-тъмен оттенък.
  • Зима - висок контраст между кожата и косата, наричан понякога "тип Снежанка". Много светла кожа с хладен, маслинов оттенък. Сини, среднокафяви или черно-кафяви очи. Много лесно придобива тен.

Топъл тип кожа

  • Пролет - кожа с топли тонове, често с много лунички. Сини, зелени или светлокафяви очи. Светло руса или ягодово руса коса с карамелени или червени оттенъци. Кожата лесно потъмнява и е склонна да се зачервява.
  • Есен - светла топла кожа, в която преобладават прасковените и златистите тонове. Червена или кестенява коса с наситено червени или златисти подтонове. Не придобива истински тен, могат да се появят лунички.

Забавен факт!

Тенът на кожата може да се променя през целия ви живот! В зависимост от това дали имате тен или променяте цвета на косата си, вашият тип кожа може да бъде малко по-топъл или по-студен. Това може да се забележи, когато използвате нов нюанс червило след лятото и то изведнъж изглежда по-добре от обикновено.

Как да изберете правилно цвета на своите козметични продукти за вежди?

Подобно на всеки друг тониран продукт, козметичните продукти за вежди имат определена цветова температура, така че за да изберете правилния нюанс на помада, молив или пудра за вежди, трябва да разберете тоновете им и след това да изберете цвят, съответстващ на косата, веждите и тена ви. Той трябва да е сходен с цвета на веждите и косата ви, но не идентичен. Ако косата ви се състои от няколко нюанса, съсредоточете се върху този, който е най-близо до лицето ви. Когато избирате помада за вежди, изберете вариант, който е с един нюанс по-светъл от цвета на веждите ви.

В грима се приема, че преобладават студените или неутралните тонове, освен ако вашите полутонове не са значително по-топли и косата ви е кестенява, кафява или огненочервена. Имайте предвид, че в грима от решаващо значение е естественият външен вид - пресилените вежди и твърде тъмните нюанси изглеждат гротескно и ви правят да изглеждате по-възрастни, а чертите на лицето ви - по-остри.

Един съвет!

  • Ако изглеждате добре в есенно-зимните нюанси, изберете по-тъмен цвят на козметичния продукт.
  • Ако нежните цветове ви подхождат повече, изберете по-светъл нюанс.

Помадата за вежди е фантастичен продукт, независимо от вида и дебелината на веждите ви. Нейната консистенция ви позволява да подчертаете линиите на веждите прецизно и по стилен начин. Помадите са в състояние да прикрият евентуални неравности и редки участъци и да запълнят целите вежди с цвят. Освен това дава възможност за създаване както на ежедневен грим, така и на вечерни визии. Тя е несравнима, и в случай че желаете да освежите перманентния грим на веждите си.

Моливът за вежди е друг брилянтен продукт за подчертаване на долните им граници и създаване на правилна геометрична форма. Принципът на избора на правилните цветове е същият: нюансът на продукта трябва да подхожда на тена на кожата ви, без да предизвиква дисонанс. Добрият молив за вежди ще ви бъде полезен не само за контуриране и запълване с цвят на цялата дъга на веждите, но и за рисуване на допълнителни линии, наподобяващи косъмчета, и за подчертаване на опакото на веждите. Важно е върхът да е достатъчно тънък, с идеална твърдост и с отлична пигментация - това гарантира феноменален грим на веждите.

Грим за вежди за топъл и студен тип кожа

Грим за вежди за топъл тип кожа

Момичета с пролетни и есенни типове слушайте! Знаете ли какъв грим за вежди подхожда на топлите типове кожа? Съсредоточете се върху използването на много топли и неутрални нюанси. Пролетните типове трябва да избират светли цветове с топли нюанси: кафяво, бежово. Есенните типове, от друга страна, могат да заложат на кафяви и бежови цветове, доминирани от червени, оранжеви и златисти акценти.

Грим за вежди за хладен тип кожа

Зимните и летните типове се характеризират с хладни полутонове на кожата. Ако попадате в тази категория, гримът ви трябва да бъде изпълнен с хладни (светли или наситени) кафяви и сиви нюанси, които съответстват на цвета на косата ви. Зимните типове ще изглеждат най-добре в подчертано изчистени нюанси, а летните - в сиво и тауп ( неутрален микс от бежово и сиво). За летните типове е най-добре да избягват черните или земните тонове.

Грим на веждите - неутрални цветове. Перфектни за всеки тип кожа

Струва си да споменем, че освен цветовете, посветени на всеки тип кожа, има и такива, при които не преобладава нито топлата, нито студената гама. Това е чудесно решение за тези, които се затрудняват да определят типа на кожата си.

Когато става въпрос за неутрални нюанси в козметичните продукти, тяхната цветна температура е приглушена. В тях няма топли тонове като червено и оранжево или студени пигменти като синьо или лилаво. Благодарение на хармонията си с другите цветове тези нюанси са подходящи за най-различни типове кожа, включително за смесени типове кожа.

Добре обмислените козметични продукти за вежди обикновено предлагат неутрални нюанси: това е надежден вариант, тъй като гримът изглежда хармонично и съгласувано, независимо от това какви нюанси използвате в грима си. Веждите, изпълнени с неутрални нюанси, се съчетават добре както с топли, така и с хладни тонове сенки за очи, фон дьо тен или червило.

Продуктите на Nanobrow - цветови схеми за топли, студени и неутрални типове кожа

Ако желаете да изберете перфектния нюанс на продукта за грим за вежди, заложете на богатата селекция в козметиката Nanobrow. Тя включва прекрасни продукти за вежди, посветени на всеки тон на кожата, така че няма да имате никакъв проблем да подберете един от тях за своите топли, хладни или неутрални тонове. Продуктите Nanobrow се радват на трайна популярност, а тяхното качество и изискани цветови гами позволяват на всяка жена да намери идеалния цвят спирала, молив или помада за вежди. Убедете се в това сами и използвайте безупречен грим всеки ден. Nanobrow са истински експерти, когато става въпрос за красиви вежди!

Напишете коментар. Той ще бъде публикуван, щом бъде одобрен от модератор.
Политика за поверителност

Нашият уебсайт използва "бисквитки", както и "бисквитки" на трети страни, за да използва външни инструменти. В случай че потребителят не даде съгласието си, се използват само основните бисквитки. Можете да промените настройките в браузъра си по всяко време. Предоставяте ли съгласието си за използване на всички бисквитки?

Политика за поверителност