Оформяне на Веждите Стъпка по Стъпка. С Пинсета, Конец или Восък?

Оформяне на Веждите Стъпка по Стъпка. С Пинсета, Конец или Восък?

Как да скубете веждите си, за да изглеждат модерно, но и да съответстват на чертите и формата на лицето ви? Как да се справите с това и кой метод да изберете, за да не се разстройвате след това? Дали най-добрият вариант е пинсета, конец или може би восък, за оформяне на веждите? Представяме ви нашия наръчник за моделиране и оформяне на веждите!

Оформяне на веждите - как правилно да го извършите?

За да оформите веждите си правилно, трябва да спазвате няколко правила, за да сте сигурни, че арките ви ще изглеждат безупречно и ще можете да избегнете всякакви козметични неуспехи. На първо място, не забравяйте да отстранявате само излишните косъмчета под долната линия на веждите. Изскубвайте само отделни косъмчета, растящи над горната линия на веждите. Не забравяйте обаче да не нарушавате естествената форма на веждите си. Прекомерното изскубване на горната линия на веждите може да доведе до неправилни пропорции, асиметрия на веждите и несъответствие на веждите с формата на лицето ви. За съжаление грешките, допуснати при оформянето на горната линия на веждите, трудно се поправят по-късно.

Гъстите вежди изглеждат чудесно и придават младежки вид на лицето, но буйните вежди или страховитата единична вежда вече не изглеждат привлекателно, тъй като ви карат да изглеждате постоянно сърдити. Тънките вежди, супермодерни през 90-те години на миналия век, също не допринасят за добрия вид на лицето ви. Тенденцията за тънки вежди отдавна е отминала, тъй като те не подхождат почти на никого. Днес на мода са естествено оформените и спретнати сводове, които съответстват на формата на лицето ви. Как да оформите правилно веждите си? Най-добрият начин е да ги оставите да изглеждат естествено и добре очертани. Най-добре е да се опитате да запазите първоначалната им форма, като просто леко дефинирате правилния им контур.

Как да съобразите веждите с формата на лицето си?

Съобразяването на веждите с формата на лицето ви е от ключово значение - само тогава те могат да изглеждат наистина безупречно. Затова не се поддавайте на постоянно променящите се тенденции при веждите. Веждите ви трябва да подхождат на вас, а не на последните тенденции. Как да постигнете перфектната форма на веждите, която да подхожда на облика на лицето ви и да прикрива несъвършенствата?

Илюстрация, показваща най-добрите стилове на вежди, които допълват всяка форма на лицето

Как да скубем веждите: сами или при козметик?

Като цяло можете да скубете веждите си сами доста лесно, но трябва да имате предвид, че грешките трудно се избягват. Ако скубете веждите си некомпетентно, може да нарушите пропорциите на лицето си и да създадете карикатурен вид. Прекалено оскубаните вежди са истински кошмар, тъй като карат лицето ви да изглежда постоянно озадачено. Ако ви е трудно да определите правилно веждите си, направете го с помощта на професионален козметик. Той ще придаде на веждите ви идеалните пропорции. След това ще бъде по-лесно да поддържате правилната форма на веждите - просто трябва да изскубвате единичните, израстващи единични косъмчета.

Изскубване на вежди - инвестирайте в добра пинсета

Как лесно да скубете вежди у дома? На първо място, изберете добри пинсети! Изборът ви не трябва да бъде произволен. Върховете трябва да са остри, а краищата да се срещат идеално, за да са сигурни, че ще хванат всяко косъмче, дори и най-късото. Добрите пинсети имат ергономична форма, не са прекалено големи, за да прилягат добре на ръката. Матовото покритие служи по-добре, за да се предотврати изплъзването им по време на процедурата. Дебелите пинсети се оказват трудни за хващане и изскубване на косъмчетата от веждите, като често притискат кожата, което може да доведе до силно раздразнение. Хванете косъмчетата между крайщата и ги изскубвайте с твърди и енергични движения. Ако не сте сигурни дали трябва да премахнете косъм или да го оставите, най-добре е да го оставите, за да избегнете проблема с редките вежди. Постарайте се веждите да се стесняват плавно в края - опашката трябва да е бегло тънка и с форма на шип.

Пинсета. Как да скубете веждите си правилно?
Скубането на вежди е една от най-често срещаните процедури, които можете да направите сами. Как да скубете вежди у дома, за да изглеждат спретнати и оформени и да съответстват на формата на лицето ви? Съществува метод за определяне на правилните пропорции на веждите. Ще ви трябва тънка и дълга пръчица - молив или четка за грим също могат да свършат работа.
Поставете пръчицата отстрани на носа си и я дръжте под ъгъл към вътрешния ъгъл на окото си. Тя не трябва да е над зоната на окото. Там, където ръбът на клечката се допира до линията на веждите - това е началото на веждите и трябва да бъде началната ви точка. След това дръжте пръчката отстрани на носа, право нагоре над окото, и в точката, където тя се допира до костта на веждата, е вашата арка. Накрая поставете пръчката на ръба на носа и я подравнете с външния ъгъл на окото, за да откриете края на веждата.

Как да намерите правилната форма на веждите си - методът на 3-те линии

Изскубване на вежди стъпка по стъпка

Как да скубете веждите си, за да предотвратите козметични неуспехи? Вижте нашето ръководство стъпка по стъпка с помощта на пинсета.

  1. Почистете кожата - лицето и зоната на веждите ви трябва да са чисти и обезмаслени. Най-добре е да скубете веждите си след баня, когато кожата е по-мека - ще бъде по-малко болезнено. Не забравяйте: скубете веждите си на дневна светлина, за предпочитане до прозорец, и използвайте увеличително огледало.
  2. Разресвайте веждите си със специален гребен или, за предпочитане, с мека четчица. Разресвайте косъмчетата в посока нагоре, към слепоочията.
  1. Определете началото, дъгата и края на веждата си и очертайте контура на веждата си с молив в телесен цвят. Това ще ви позволи да проверите как ще изглеждат веждите ви след процедурата. Ако ги намирате за прекалено тесни или прекалено дебели - изтрийте контура и повторете процедурата, докато получите мечтания вид.
  2. Сега посегнете към пинсетата. Изскубнете косъмчетата с решително движение, като следвате посоката на растежа им. Можете да облекчите болката, като поставите кубче лед върху кожата непосредствено преди процедурата. Не забравяйте да скубете само долната линия на веждите. Можете да премахвате само излишни косъмчета над горната линия.
  3. Не забравяйте да поддържате правилната симетрия на веждите. Когато става въпрос за скубане, по-малко е повече - ако косъмчето расте вътре в очертаната форма и не сте сигурни дали да го премахнете - най-добре го оставете. По-добре е да правите корекции след процедурата, ако е необходимо, отколкото да си докарате редки вежди. Можете да скубете косъмчетата последователно, веднъж от едната и веднъж от другата вежда - за да изглеждат идеално симетрични.
  4. Отдалечете се от малкото огледало и се погледнете в по-голямото: веждите ви трябва да се гледат на разстояние една ръка, протегната към него. Не бързайте, бъдете умерени и не забравяйте да поддържате правилната симетрия, за да си осигурите успешно скубане.

Как да изскубнете веждите си без пинсета?

Издърпване с конец

Знаете ли, че скубането на вежди с пинсета не е единствената възможна техника? Азиатците от векове използват обикновен памучен конец за скубане на косъмчета. Тази техника е известна като "threading". Как се скубят вежди с конец?

Вземете конец с дължина около 40 см и го сгънете наполовина. Завържете краищата, така че да образуват примка, след което прекарайте пръстите на двете си ръце през нея. Усучете конеца, за да се образува плетеница в средата. Като държите конеца в двете си ръце, последователно премествайте сплетеното ту на едната, ту на другата страна. Тогава между нишките попадат косъмчета, които се захващат и изскубват с фоликула. Използването на конци за премахване на косъмчета от вежди изисква практика, но щом веднъж се справите с нея, ще установите, че това е най-бързият и прецизен метод за премахване на косъмчета от вежди!

Жена обезкосмява веждите си с конци

  • Восъчна депилация

Восъчната депилация е популярен метод за премахване на косъмчетата от веждите, който се предлага в почти всеки салон за красота.

Тя е популярна, тъй като е най-малко болезненият и изключително бърз метод за премахване на космите. Израсналите косъмчета просто се изскубват наведнъж, с един бърз замах. Този метод обаче не е препоръчителен за домашна употреба. Това е така, защото изисква подходящо оборудване, подготовка и познаване на техниката. Восъкът за вежди трябва да има подходяща температура и консистенция, за да може да издърпа косъмчетата. Без умения и опит, за съжаление, е лесно да се изгори деликатната кожа около очите.

Зачервяване след скубане на вежди. Как да се отървете от него?

След скубане на вежди може да се появи зачервяване и леко подуване. Този нормален симптом отминава сравнително бързо. Ако искате да облекчите тези последици, нанесете студен компрес върху веждите: увийте няколко кубчета лед в кърпичка или охладете нефритена ролка за лице в хладилника, след което внимателно я притиснете към кожата. Ако дразненето продължава, намажете раздразнената зона с пантенол или мехлем с алантоин.

Най-често срещаните грешки при скубане на вежди

  • НЕПРАВИЛНИ ПРОПОРЦИИ НА ВЕЖДИТЕ - твърде дебели или твърде тънки вежди. Това е често срещана грешка, в резултат на която се получават прекалено оскубани опашки на веждите, което нарушава правилните пропорции на лицето.
  • МНОГО ТЪНКИ ВЕЖДИ - това беше проклятието на 90-те години на миналия век. За щастие, в днешно време изскубаните до краен предел вежди вече не са на мода, въпреки че някои жени все още оформят веждите си по този начин. За съжаление, те не правят услуга на лицето ви, а дефинирането им с тъмен молив за вежди създава карикатурен вид.
  • ЕДНА ВЕЖДА - фактът, че Фрида Кало го е използвала, не означава, че и вие можете да изглеждате по този начин. Единичната вежда не допринася за добрия външен вид, тъй като ви кара да изглеждате сърдити и прави чертите ви да изглеждат по-резки.
  • ПРЕКАЛЕНО ИЗСКУБАН ВЪТРЕШЕН КРАЙ - прекомерно изскубаното пространство между веждите създава диспропорция между носа, ъгъла на окото и дъгата на веждите. Тази грешка често се допуска по време на корекциите след скубане. Понякога може да стигнете твърде далеч и случайно да получите ефект на постоянно озадачен поглед.

Помощ, прекалих с оскубването на веждите си!

Това се случва дори на вече опитните в скубането на вежди. Понякога от бързане или нетърпение изскубваме с 2 или 3 косъмчета в повече и създаваме редки зони във веждите, които за съжаление не са никак благоприятни за нас. Какво правим тогава? Как да накарате веждите си да пораснат по-бързо? Има решение на този проблем - просто си вземете добър серум за вежди като този от Nanobrow. Използван редовно, той кара косъмчетата да пораснат отново за нула време, но освен това ги поддържа, подхранва и укрепва от самия корен. Серумът за вежди Nanobrow е бърз и чудесен хак за красиви и гъсти вежди, които можете да оформите по свой вкус!

Но преди да пораснат веждите наново, можете да замаскирате всички несъвършенства с грим! Потърсете добри продукти за грим на вежди, като прецизна писалка, молив или помада, които ви позволяват да запълните веждите си с максимална точност. Благодарение на това дори няма да забележите кога косъмчетата на веждите ви ще пораснат отново и ще придобият здрав, красив и плътен вид!

Напишете коментар. Той ще бъде публикуван, щом бъде одобрен от модератор.
Политика за поверителност

Нашият уебсайт използва "бисквитки", както и "бисквитки" на трети страни, за да използва външни инструменти. В случай че потребителят не даде съгласието си, се използват само основните бисквитки. Можете да промените настройките в браузъра си по всяко време. Предоставяте ли съгласието си за използване на всички бисквитки?

Политика за поверителност